Erasmus in Kokkola

(Tekst door Martine Michiels – docent)

Erasmus x 2

Erasmus? Een Nederlandse humanist uit de 15e eeuw? Klopt, maar voor jongeren van vandaag staat Erasmus gelijk aan studeren of stage lopen in een of ander Europees land. Het heeft mij in elk geval al twee keer naar Zweden gebracht van… Lund naar Kokkola.

Lund

Bijna 25 jaar geleden was ik zelf zo’n Erasmusstudent. Tegen alle logica in koos ik ervoor om Frans en Spaans te gaan studeren aan de Universiteit van Lund in Zweden. Het werd een onvergetelijke en rijke ervaring, waar ik nog altijd met veel plezier op terugkijk.

Kokkola

Begin december  2016 mocht ik opnieuw van Erasmus proeven tijdens de International Language Week in Kokkola, Noord-West Finland. Samen met docenten talen uit heel Europa genoot ik van de Finse gastvrijheid en ontdekte ik het Fins onderwijs van binnen uit. De rust en de gemoedelijke docent-student-relatie maken dat het Fins onderwijs tot de wereldtop behoort.

Wij keerden allemaal huiswaarts met een koffer vol leuke apps en originele lesideeën!

Ene? Weet jij hoeveel Erasmusbaby’s er geboren zijn sinds 1987?*

*to be continued…

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: