Een vakantie met veel verantwoordelijkheid

(Tekst door Jonathan Boeykens – academiejaar 2016-2017 – 3de jaar student Office Management)

Stage …  in Malta!

Het laatste jaar is Office Management is bijna voorbij, het diploma komt in zicht. Nog 1 ding te doen. Een buitenlandse stage! Velen beschouwen het als een vakantie … en ergens is het dat ook. Maar een avontuur komt echter ook met veel verantwoordelijkheid!

Je leeft in een ander land. Waar op tijd zijn slechts een mythe is,  je moedertaal niet wordt gesproken, supermarkten nauwelijks bestaan en de zon en wind regeren.

Work, work, work

Schermafdruk 2017-05-04 11.43.05Natuurlijk moet er ook gewerkt worden en dat doe ik met plezier.

Mijn stage begon met een kleine opdracht. Waarschijnlijk om te zien wat ik in me had.  
De opdracht? Agentschappen vinden in Oost Europa die tijdelijke werkkracht kunnen bezorgen.

Na een tijdje mocht ik van de directie van Attard Brothers, het bedrijf waar ik werk, mijn opdracht bij hun komen presenteren. Dat ik een stagiair ben is van geen belang. Ze willen resultaten zien en zodoende word ik plotseling interim project manager. Een simpele test wordt ineens een heus project!  

Een enorme uitdaging voor een stagiair maar ik haal de handen uit de mouwen en ik begin eraan. Mijn research wordt omgezet in een database in Excel, mails worden uitgezonden naar potentiële partners, meeting reports worden opgesteld en timesheets bijgehouden.

Eye opener

Dit is het moment dat er ineens een licht begint te branden. Dit gaat best vlot. Hiervoor heeft Thomas More ons voorbereid. Dit is dan ook het moment dat ik besef hoeveel ik wel niet geleerd heb tijdens mijn opleiding. Een warm klimaat en mooie steden zien is leuk, maar niets geeft me zoveel voldoening dan vast te stellen hoe nuttig mijn opleiding is geweest!!

Zonnige groetjes uit Malta

Schermafdruk 2017-05-04 11.43.16

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: