Een onderdompeling die kan tellen: Sihame El Kaouakibi

(Tekst door Suzanne Opsomer – @Suzanneopsomer – docent)

Sihame El Kaouakibi, wat een straffe madam!

Inspiratie van buitenaf

Wanneer je de opleiding volgt om office manager te worden, is het essentieel dat je je blik op de wereld openhoudt. Dat betekent onder andere dat je je laat inspireren door mensen van binnen en buiten je school – die hun droom realiseren. Zo komen we 20 oktober in contact met  Sihame El Kaouakibi – de straffe madam die de beweging “Let’s Go Urban” heeft opgericht.

We zakken voor deze powerlady af naar Campus National, de Antwerpse campus van Thomas More. En blijkbaar zijn we niet alleen – de zaal zit stampvol. De extra stoelen zijn meer dan welkom! 😉

Schermafdruk 2016-11-07 12.43.16.png

Let’s Go Urban… Let’s all #BELIEVE

Sihame is een echte powerlady, die een nokvolle zaal in een mum van tijd muisstil krijgt. Ze neemt ons mee in het verhaal van Let’s Go Urban – dat begint in 2009. Ze verenigt urban arts & street culture en wil jongeren uit heel veel diverse achtergronden met elkaar samenbrengen. Er is sinds kort zelfs ook een Let’s Go Urban Academy – dat zich meer op de bedrijven richt.

De verbinding die Let’s Go Urban beoogt, werpt op enkele jaren zijn vruchten af. Duizenden jongeren leven er zich uit in dans, muziek, sport, acteren of ondernemen. Niet waar je vandaan komt, maar wie je bent en wat je talenten zijn, tellen er. Bovendien krijgen de jongeren persoonlijke coaching door een team van 50 begeleiders – zodat ze hun talenten nog meer leren gebruiken om uit te blinken in wat ze willen doen en zijn.

“The best way to predict the future, is to create it” (Drucker). Absoluut! En… we #BELIEVE!

Het netwerk gaat netwerken – Let’s Go Urban Network

Sinds kort vloeide uit Let’s Go Urban het Let’s Go Urban Network voort.  Jongeren die vroeger bij Let’s Go Urban ondersteuning kregen, voelen zich vaak enorm verbonden met de beweging. Zij kunnen nu ook hun steentje bijdragen om andere mensen te inspireren en ondersteunen.

Sociaal ondernemerschap werkt!

Sihame is naast een fantastisch inspirerende storyteller ook een rasechte social enterpreneur. Ze brengt mensen samen met gemeenschappelijke doelen en werkt inclusief en ‘kleurenblind’. Iedereen welkom dus! En als er iets is wat we meenemen na deze inspirerende spreker, dan is het dat het essentieel is om je welkom en aanvaard te voelen. Altijd. Overal. Ook in een overvolle zaal in Campus National. Dankjewel Sihame voor de inspiratie!

Meer weten over Sihame of Let’s Go Urban? Check it out: http://www.lguacademy.be/ of http://sihame-el-kaouakibi.com/

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: