De wereld ligt dus echt aan je voeten!

(Tekst door Jonathan Xu – student)

foto-jonathan-xu
Jonathan Xu

Wat een boeiende tijden … Binnenkort vertrek ik naar China om er mijn buitenlandse stage van Intercultural Relations Management te doen. Eerst nu nog even knallen tijdens de examenperiode en dan opnieuw op avontuur!

Studieuitwisseling China

Ik zeg ‘opnieuw’, omdat ik ook vorig jaar al op studieuitwisseling naar Chengdu in China ben geweest. Dat was een ervaring om nooit te vergeten! Om te beginnen hadden we al onze lessen in het Engels en het Chinees. Nu, in het begin moest ik hieraan toch even wennen, maar na een tijdje word je dat wel gewoon. We hadden ook elke week ongeveer vier uur Chinese les.

We zaten in deze prachtige stad met zeven studenten van Thomas More. Elke dag gingen we een stuk met de metro naar de universiteit, maar het laatste stuk was een half uur wandelen. Gelukkig zijn er genoeg ‘tuk tuks’ die je voor een prijsje van het metrostation naar de campus willen brengen.

Het leuke was dat we per twee een appartement huurden dichtbij elkaar. Zo konden we steeds bij elkaar op bezoek komen en was het contact veel gemakkelijker. Ik heb zelfs samen met mijn ‘roommate’ ginder een bromfiets gekocht (die kostte daar dan ook bijna niets!).

Overweldigende natuur

Ik heb ook de kans gekregen om de Emei-berg te beklimmen. Dat was een fantastisch avontuur dat ik nooit zal vergeten. Om deze 3000’er te beklimmen hebben we twee dagen moeten stijgen. Onderweg verbleven we in kloosters die ons een bed aanboden voor een zachte prijs. We moesten wel oppassen voor de wilde apen onderweg!

Een cultuur die intrigeert

Voor ik in Chengdu arriveerde, verbleef ik enkele dagen in Shanghai. Hebben jullie zin om de sfeer van ginder op te snuiven? Bekijk dan deze vijf filmpjes van mijn eerste dagen daar met  live commentaar. Ik wed dat het dan ook bij jullie zal beginnen kriebelen 😉

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: