Charlotte matcht met Malta

Tekst door Charlotte Vandecan (@CVandecan), studente derde jaar Office Management  Thomas More Mechelen.

Het buitenland, is dat wel mijn ding?

Dit avontuur begon voor mij al toen ik bijna drie jaar geleden op zoek was naar een geknipte studierichting. Deze buitenlandse stage was voor mij het doorslaggevende punt dat mij voor Intercultural Relations Management deed kiezen, een afstudeerrichting van Office Management, Thomas More Mechelen. Vorig jaar, in mijn tweede jaar, liep ik al een Franstalige stage. Nu, een jaar later begin ik aan de volgende uitdaging, mijn buitenlandse stage! Deze keer besloot ik om mijn stage in een Engelstalig land te doen. Ik koos voor het prachtige Malta! Heb je zelf nog twijfels over de studiekeuze of over het land waar je graag stage zou doen, lees dan mijn ervaring. Misschien helpt het wel bij je keuzes.

Emotionele rollercoaster

Als ik eerlijk moet zijn, vond het ik het begin van dit avontuur best wel spannend. Hoe dichter mijn vertrek naderde, hoe meer ik me af vroeg of dit echt wel iets voor mij was. Zou ik me kunnen aanpassen aan de nieuwe cultuur? Aan het nieuwe leven? Vooral de eerste weken vroeg ik me af of ik wel de juiste keuze had gemaakt. Het ene moment had ik het gevoel dat dit niets voor mij was, het volgende ogenblik was ik dolgelukkig omdat ik de kans had om drie maanden én in een mooi land te vertoeven én een fantastische stage te doen. Die gedachte hielp me over die stress van die kleine mindere momentjes. Bovendien waren we in onze lessen interculturaliteit degelijk voorbereid op de ervaring van cultuurverschillen, heimwee enzovoort. Het belangrijkste is dat je gewoon doorzet want je weet dat dit een unieke ervaring is en dat je die met beide handen moet grijpen.

Lunch aan het water

Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van mijn keuze om naar Malta te komen. Naast hun moedertaal spreekt iedereen hier ook Engels en wonen hier veel expats. Met daarbij ook nog collega’s vanuit de hele wereld, leef ik hier in een ware mix van culturen.
Tijdens mijn lunchpauze even naar het water, genieten van de zon, wandelen door de haven. Mijn weekends gevuld met uitstapjes, op zoek naar nieuwe plaatsen om te ontdekken. Malta is een klein (ei)land. Drie maanden is dus net genoeg tijd om alles te ontdekken, ook de niet mega-mega toeristische plekken.

Waar zou jij jezelf zien om een buitenlandse stage te doen?  Klink hier voor meer inspiratie.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: