Bonjour, merci et… au revoir!

(Tekst door Cédric Dawance (@CedricDawance) – Student – 2de jaar Office Management)

Dinsdag 14 februari 2017. Voor sommige de dag van de liefde, voor andere het begin van een Franstalige stage. Als dat maar goed komt !

Le stress est bon pour la santé

Het is toch wel iets anders, zo een stage in een Franstalig bedrijf. Bonjour Académie de Recherche et d’Enseignement Supérieur of kortom ARES, een bedrijf gevestigd aan de Kruidtuin in onze hoofdstad. Na een korte rondleiding en een kennismaking met mijn collega’s was het eindelijk tijd om te beginnen met mijn stage van 20 dagen

L’image de l’entreprise

17349385_1437882689618527_1892845656_o
Ik, Cédric Dawance (links), op mijn stage

Deze stage is vooral bedoeld om mijn Frans te verbeteren en waar beter dan aan het onthaal!
De eerste dagen werd ik nog begeleid door een aantal mensen die geregeld het onthaal doen, maar daarna moest het alleen! De post sorteren & verzenden, vergaderzalen klaarzetten, de agenda bijhouden, mensen begeleiden, de telefoon beheren, …

Au revoir?

Een taal leer je door ze dagelijks te gebruiken’, zegt mijn vader altijd. En gelijk heeft hij. Wat een unieke ervaring was dit! Je krijgt de kans om mee te lopen in een bedrijf en dit dan nog volledig in het Frans! Ik heb zeer veel bijgeleerd en ik hoop dat ik contact kan houden met de mensen bij ARES. Geniet gerust mee van mijn foto-impressie…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Merci & au revoir? Yep, voorlopig althans … Want mijn laatste week bij ARES zit erop en ik ga eerlijk zijn; ik heb spijt dat het erop zit. De laatste week was een hele drukke week met elke dag wel een 3-tal hele grote vergaderingen. Gelukkig had ik hiervoor de hulp van letterlijk iedereen om me te helpen deze voor te bereiden.

Ik kan alleen maar zeggen dat het een ongelofelijke ervaring was. Ik had in het begin zo’n stress en nu denk ik echt in mezelf ‘Waarom eigenlijk?’. Ik heb al zin in mijn volgende stage!

Cédric Dawance

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: