Blij om mijn steentje te mogen bijdragen aan Oxfam

(Tekst door Monica Vinueza – student)
Na mijn bachelor Toerisme & Recreatiemanagement ging ik voor het verkort traject Office Management om mijn carrièrekansen in de toekomst te vergroten.

Ik vind vooral de focus op een taalstage en het interculturele aspect super interessant aan deze opleiding. Ik ben daardoor ook op zoek gegaan naar een zinvolle stage, en ben nu gestart bij Oxfam Solidariteit. Hier loop ik nu 10 weken stage.

Met meer dan 200 medewerkers en 1500 vrijwilligers is Oxfam één van de grootste ngo’s in België!  Ik loop stage op de afdeling fondsenwerving waar ik in samenspraak met de verantwoordelijke wekelijks een heel variërend takenpakket uitvoer.

Zo zorg ik bijvoorbeeld voor:

  • het opstellen en vertalen van teksten voor brieven of voor het internet
  • de administratieve opvolging
  • het opvolgen van sponsors via het softwarepakket “Espadon”
  • de telefonische ondersteuning NL / FR, zowel intern als van sponsors
  • het bijstaan van het team wanneer nodig

Ik kan tot nu toe wel zeggen dat dit een uitdagende werkervaring is. De job is verre van eentonig, elke dag valt er wel wat te beleven. Ik praat voortdurend Frans met de collega’s, dus mijn niveau Frans gaat er stevig op vooruit. Ik spring ook in bij andere afdelingen wanneer ze hulp nodig hebben.

Hierdoor ben ik onlangs bij de afdeling “campagnes” beland waar ik meehielp met een professionele fotoshoot campagne. Uiteindelijk mocht ik zelf als model poseren en kon ik later ook de verwerking van de grafische vormgeving meevolgen, hoe cool is dit wel niet!

monica.png

oxfam-gsm-campagne

Hopelijk kan ik dit verkorte traject mooi afronden en ben ik dan helemaal klaar voor de arbeidsmarkt!

Monica Vinueza

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: