Anaelle living “La vida loca” (Spanje)

(Tekst door Laura Storms – @Lauraa_Storms – student)

Living la vida loca

Wat was ik blij te horen dat ik naast een stage in het buitenland in het derde jaar, ook in het tweede jaar een deel van mijn vakken in het buitenland kan volgen. Elke kans om naar het buitenland te gaan en te leren van/over een andere cultuur moet je grijpen. We hebben binnen Office Management de keuze tussen Helsinki, Chambéry en Sevilla.

Mijn eerste keuze is Sevilla. Ik wil er mijn Spaans verbeteren, genieten van het warme weer en de mooie stad. Ik ben nog niet in Spanje geweest. Het wordt dus een totaal nieuwe ervaring. Ik kijk voordien naar het lesaanbod. Gelukkig vind ik veel zaken interessant, alles boeit me.

schermafbeelding-2016-12-11-om-18-34-49

Ik ga op reis en ik neem mee…

  1. Veel kleren
  2. Laptop, gsm en alle opladers
  3. Toiletzak & medicatie

Voor een semester neem je meer mee dan voor een korte vakantie, zoveel is zeker. Anderzijds is Spanje niet het einde van de wereld. Wat je vergeet, kan je kopen – al probeer ik dat te vermijden (duur). Ook medicatie (die je regelmatig neemt) neem je best mee. Je kent de lokale merken immers niet – of wat de bijwerkingen zijn.

Wie, wat, waar?

Ik weet nog niet wat ik kan verwachten. Dat is stiekem het leuke en spannende eraan. Ik weet nog niet hoe de school zal zijn, hoe de stad zal zijn, hoe de mensen die ik ontmoet zullen zijn… Ik hoop gewoon dat het leuk en leerrijk wordt.

Het eerste wat ik ga doen bij mijn aankomst daar, is mijn spullen op kot of op een tijdelijke slaapplaats droppen en naar mijn school gaan. Ik kom namelijk aan als het tweede semester daar al begonnen is. Ik word er dus direct in gegooid. Ik zal onmiddellijk moeten meedraaien.

Bye bye België

Wat ik het meest ga missen zijn mijn vrienden, de steun van mijn ouders (naar huis gaan in het weekend voor de was en voor het lekkere eten) en het gemak hier gewoon alles al te kennen, op automatische piloot te leven. Toch is net het doorbreken van die routine een uitdaging waar ik voluit voor wil gaan.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: