Il Waqfa li jmiss, Paragon Europe

Tekst door Matthias Gielen, derdejaars student Office Management

 

Il Waqfa li jmiss, wat zoveel betekent als ‘de volgende halte’ is de zin die ik tot nu toe al het meest gehoord heb tijdens mijn avontuur in Malta.

IMG_20170401_163125

Naast werken voor het stagebedrijf Paragon vallen er nog veel andere dingen te beleven op dit eiland. Het leven in het midden van de Middellandse

Zee, in een van de kleinste Europese landen, verloopt dan ook heel anders dan in België.

Het grootste deel van mijn tijd breng ik door op kantoor. Paragon Europe, mijn werkgever, is een onderzoeksorganisatie die hoofdzakelijk researchopdrachten uitvoert in opdracht van de Europese Commissie. Een stage die ietwat stroef begon, groeide uit tot een actieve betrokkenheid in de projecten die we op de Project Managementafdeling te verwerken krijgen!

 

Interculturality is a must!

De jongste weken was ik voornamelijk betrokken in de projecten van de dochteronderneming van Paragon, 5Senses. In deze afdeling richten we ons vooral op toerisme. “A map on the wall and some pins, that’s what we need”. Zo gezegd zo gedaan! Zo groeide mijn samenwerking met mijn Slovaakse manager en Griekse collega-stagiaire uit tot een vriendschap. We vormen een topteam en creëerden verschillende routes op Malta en Gozo die toeristen langs het industriële erfgoed van de eilanden leiden. Naast het serieuze werk laten we geregeld ons gevoel voor humor een loopje met ons nemen. De boog kan toch niet altijd gespannen staan, hé?

Niet enkel het komen en gaan van stagiaires afkomstig uit alle uithoeken van Europa, maar ook de vaste werknemers binnen het bedrijf die hun roots elders dan Malta hebben, zorgen voor de interculturaliteit binnen het bedrijf. De werkweek sluiten we gewoonlijk af met een glas in de City Bar. Het beste van de weinige cafés in de stad.

IMG_20170202_150104

 

Mijn unieke gastgezin draagt ook bij tot deze multiculturele ervaring. Er verblijven Europeanen van Albanië tot Spanje, maar ook een Libiër, Zuid-Afrikaan en Indiërs. Onze gastvader is een professionele kok! We mogen genieten van zijn meesterlijke creaties geïnspireerd door de culinaire gewoonten van over de hele wereld!

 

Wanneer we niet moeten gaan werken

Malta biedt met haar natuur en de nabije eilanden Kemmuna (Comino) en Għawdex (Gozo) een zalige ontspanning om tijdens de weekends de werkweek te laten bezinken.

IMG_20170413_193047

Van het gevallen Azure Window, in het noorden, tot Marsaxlokk in het uiterste zuiden, ik heb het allemaal gezien. Elke plaats heeft zo zijn eigen indruk op mij nagelaten. Als ik er 1 woord op moet plakken, dan kan ik niet anders zeggen dan: “WAUW!”

Iedereen kent ‘de Kotmadam’, de Vlaamse televisieserie. Dit is de beste manier om mijn accommodatie te beschrijven. De ene periode is het hier wat rustiger dan de andere, maar onze Maltese familie kan tot 23 personen groeien, als dat geen warm nest is!

Ik vind het super dat deze mensen mij in hun hart hebben gesloten, maar natuurlijk spendeer ik niet al mijn tijd met hen. Geen weekend ging voorbij zonder nieuwe mensen te ontmoeten die ik graag nog veel beter zou leren kennen. Met het merendeel houd ik nog steeds contact. Sinds dag 1 op Malta merk ik dat ik een avontuurlijke kant bezit die ik tot dan toe nog niet echt had ontdekt.

Malta is dus voor mij niet enkel een eerste buitenlandse ervaring maar ook een ware persoonlijke ontdekkingstocht!

IMG_20170414_103438

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: