3…2…1… ACTIE!

3 2 1… Actie!

 “The older I get, the more I look at movies as a moving miracle. Audiences are harder to please if you’re just giving them special effects… but they’re easy to please if it’s a good story.” – Steven Spielberg

(Tekst door student Bjarne Meskens – @bjarne.meskens )

Bulletproof Cupid

Ik ben mijn stage aan het doen bij Bulletproof Cupid, een internationaal filmproductiehuis. Waarom Bulletproof Cupid als stagebedrijf? Omdat ik een echte cinefiel ben. Ik kende al heel wat productiebedrijven, maar van Bulletproof Cupid had ik nog nooit gehoord. Daarom leek mij een stage daar de ideale manier om het bedrijf beter te leren kennen.

Het bedrijf heeft al heel wat indrukwekkends in het portfolio. Brossé, Storm: letters van Vuur, The Fifth Estate en zelfs de recente Tim Burton film “Miss Peregrine’s home for peculiar children”, waarvoor ze de service production hebben gedaan.

Movie Clapper

De ontvangst is hier super. Vriendelijke collega’s, een interessant takenpakket, wat wil je nog meer?  Zo heb ik onder andere al een Twitter account voor Bulletproof Cupid mogen aanmaken en heb ik promotie gemaakt om meer likes te halen op hun Facebook pagina. Daarnaast zijn we ook enorm hard bezig om hun nieuwste films te lanceren: Storm (nu in de zalen) en Cloudboy (vanaf 5 april in de zalen). Ik vind het geweldig om me helemaal onder te dompelen in de filmwereld en het filmjargon elke dag een beetje meer meester te worden.  I love it!

Pure verwennerij

Ze verwennen me hier nogal. Zo staat er hier een kast vol met films en filmboeken. Daar mag ik films of boeken uit lenen. De meeste films heb ik wel al gezien, maar de boeken openen een nieuwe wereld voor me. Geregeld krijg ik een presentje: een drinkbus, de dvd van Brossé, een filmdagboek,  een uitnodiging voor de sneak preview van de nieuwste film Cloudboy. Op een dag kreeg ik zelfs een link van een film die pas binnen een paar maand in de bioscoop te zien zal zijn. Ik kon het even niet meer aan, zo enthousiast was ik.

Hoe cool is dat wel niet

De sneak preview van Cloudboy vond plaats op het Jeugdfilmfestival van Antwerpen en was echt super. Achteraf gingen we iets eten met de cast en de crew. Ontelbare keren flitste het door mijn hoofd: “OMG, hoe cool is dit wel niet!”. Ik ben echt heel tevreden over mijn stageplaats. Iedere ochtend vertrek ik met veel plezier naar het werk. Jammer dat de stage maar 3 maand duurt!

Come and see next time

Benieuwd naar de rest van mijn verhaal? Volg mijn ervaringen op mijn Snapchat account: bm_1996. Tot in de bioscoop!

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: