Neem gerust een pauze en sport wat

Als derde en laatste deel van deze serie rondom pauze nemen, hebben wij gekozen voor sport. Het zorgt ervoor dat je je hoofd helemaal kan leegmaken en met nieuwe energie kan beginnen aan je volgende taak. In deze blog geef ik je graag enkele voorbeelden van sporten die kunnen dienen als startpunt.

Outdoor sporten

Ben je helemaal fan van de verse en gezonde buitenlucht, dan kan ik je alleen maar aanraden om ook te kiezen voor een sport die je buiten kan doen.

Lopen/ wandelen is dan ook altijd een goede pauze. Wist je namelijk dat als je doorwandelt hetzelfde effect creëert als lopen. Wat vooral belangrijk is, is dat je niet slentert. Slenteren maakt je namelijk lui en dat is net het tegenovergestelde van wat we willen bereiken. Wandel of loop je liever niet alleen? Je kan altijd vragen of je ouders/ vriend(in) met je mee willen gaan. Misschien wil je huisdier wel graag mee als je die hebt. Wat fijn is aan deze sport, is dat je zelf kan bepalen waar, wanneer en hoe lang je het wil doen.

Een sport die makkelijk is te leren en je buiten (maar kan ook binnen) kan beoefenen, is padel. Padel is een racketsport die erg veel lijkt op tennis. Je speelt de sport in een glazen kooi. Om padel te spelen moet je wel met twee of vier personen zijn. Maar niets is natuurlijk leuker dan samen pauze nemen. Bij veel padelclubs kan je ook het nodige materiaal huren dus ideaal om eens voor een keer te proberen. Ben je niet zo voor het padel maar wel voor tennis? Dat is natuurlijk ook een optie. Vanaf april/mei kan je weer buiten tennissen maar tot dan zal het wel indoor moeten.

Indoor sporten

Laat het weer het niet toe om buiten te sporten of zoek je liever iets binnen? Dat is helemaal geen probleem want er zijn namelijk genoeg sporten die je ook binnen kan doen.

Om in de sfeer van racketsporten te blijven, kan je altijd gaan squashen of gaan badmintonnen. Het zijn zeer intensieve sporten waar je zeker al je energie zal nodig hebben. Je kan al je frustratie uitwerken op de bal. Na een potje squash of badminton, ben je dan waarschijnlijk ook helemaal herboren en klaar om aan je taak te beginnen.

Zwemmen is ook een heel leuke optie om te doen als je even nood hebt aan pauze. Je kan kiezen om even plezier te maken en enkele glijbanen uit te proberen. Een andere optie is om even alle rust te vinden en baantjes te trekken. Wat zo fijn is aan zwemmen, is dat je nadien eventueel ook kan ontspannen in bijvoorbeeld het bubbelbad. Naar mijn mening dus echt een aanrader!

Ben je meer op zoek naar een echte kik? Sporten zoals schaatsen of muurklimmen kan je ook altijd eens proberen. Ben je student in Mechelen? Dan kan je er ook een leuk uitje van maken met je vriendinnen en bijvoorbeeld na de examens een uurtje gaan schaatsen in het Ice Skating Center. Echt heel leuk om eens te doen. Pas wel op dat je voorzichtig bent en niets kneust/ breekt tijdens deze pauze. Wat je ook nog kan doen is muurklimmen. Dit is iets voor de durvers onder ons. Als je hoogtevrees hebt, zou ik het niet meteen aanraden. Ook in Mechelen kan je dit doen. Aan het douaneplein vind je namelijk het Klimkaffee

Everywhere sport

Een laatste sport waar ik nog kort iets van wil zeggen is het doen van yoga.Yoga is een manier die gebruikt wordt om je lichaam en geest sterker en weerbaarder te maken. Het wordt gezien als een vorm van meditatie wat wil zeggen dat het je helpt met het vrijmaken van je geest. Het is dus zeker een geschikte manier om pauze te nemen. Je geest moet altijd heel hard werken waardoor het ook eens een beetje rust kan gebruiken. Yoga is toegankelijk voor iedereen. Online vind je verscheidene oefeningen en filmpjes die je kunnen helpen om het beter te begrijpen. Zeker het proberen waard!

My opinion

Persoonlijk kan ik iedereen alleen maar aanraden om te kiezen voor sport als manier van pauze nemen. Ik ben zelf iemand met veel energie en ik hou er dan ook van om die volledig te vernieuwen door af en toe eens te gaan sporten. Ik hou er vooral van om samen met iemand te sporten en elkaar daarna weer te motiveren om verder te gaan studeren. Maar vaak ga ik ook als avondroutine even sporten zodat ik de volgende ochtend met een volledig vrije geest kan beginnen.

Ik hoop dat jullie door deze blog ook de energie vinden om op te staan en iets te zoeken wat jullie leuk vinden. Er zijn namelijk zo veel verschillende varianten op verschillende sporten. Het aanbod is eindeloos!

Benieuwd hoe het examen Eventrecht er aan toe is gegaan bij onze studenten Eventmanagement, bekijk dan zeker de video van het youtube-kanaal van Organisatie & Management en kom te weten hoe het examen van Kato, Mirthe en Elke is geweest.

Super veel succes aan alle studenten die nog examens hebben! Hopelijk tot onze volgende blog!

Vorige blog gemist, geen probleem via één simpele klik ben je zo weer bijgebeend 🙂

Yanouck

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: