Diploma alert!

tekst door @suzanneopsomer, docente bij Office Management Thomas More

Voor onze laatstejaarsstudenten Office Management zit de stage erop, nu is de eindsprint naar het diploma pas écht begonnen! Op 21 juni pitchen de derdejaarsstudenten Office Management nog voor een jury tijdens de Millennial Meet-up. Tussendoor krijgen ze nog de tijd om een eigen website in elkaar te boksen, mee te doen aan workshops over Personal Branding en zich helemaal klaar te stomen voor… de arbeidsmarkt!

Al is dat klaarstomen eigenlijk al 3 jaar bezig. Van dag 1 werkten de studenten naast hun gewone lessen aan projecten met en voor bedrijven. Zo organiseerden ze in hun eerste jaar onder andere de Job Factory, een evenement dat laatstejaars uit het middelbaar, huidige studenten én bedrijven samenbrengt.

In hun tweede jaar was het naast de projecten en lessen tijd voor de Franstalige stage in Brussel, Wallonië of zelfs Parijs.

En tijdens de eerste helft van dit academiejaar was het allemaal project management en samenwerken met bedrijven wat de klok sloeg: in verschillende teams werkten de studenten voor organisaties als BNP Paribas Fortis, Voka, Cummins,.. Het resultaat presenteerden de studenten in januari aan een jury van professionals.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Eén van de juryleden en oud-studente Office Management, Isabel De Wit (derde op de foto v.l.n.r) schreef in haar blog over de bachelorproef jurydag:

Knipsel

Veel respect voor elke student die de revue passeerde. Ik voelde met hen mee omdat deze jurydag me instant terugkatapulteerde naar mijn bachelorproef verdediging. Had ik een zelfverzekerde houding, rijk taalgebruik en een knallende Prezi?

Last but not least, was er de stage van 13 weken. Zo ging Laura bijvoorbeeld als Social Media Assistant aan de slag bij Secretary Plus, Hava werkte voor de bazin van een modebedrijf in Peru, Charlotte was Office Management Assistant in Malta, Marthe werkte als Personal Assistant in Zuid-Afrika en Joyce werkte als stagiaire Office manager in Shanghai. Voor ieder wat wils dus…

Collage

Yep, studeren en werken waren de voorbije jaren sterk verweven. En ergens zal dat ook zo blijven, alleen krijgt het dan de naam “levenslang leren” en “bij-scholen”.

Voor alle laatstejaars studenten:
Oud-studente Isabel schrijft in haar blog Deze studenten staan op de springplank naar hun carrièrepad en dat klopt volledig. Jullie staan te springen om de arbeidsmarkt en de wijde wereld verder te ontdekken en als docente / coach / supporter aan de zijlijn heb ik er alle vertrouwen in dat je je weg zal vinden. Geniet intussen nog van de laatste maand op Campus De Vest en veel succes met jullie allerlaatste pitch aan Thomas More. En wie weet, zien we je later nog terug, op een alumni avond of… als jurylid van de bachelorproef? 😉

Veel plezier!
Suzanne

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: