Samen zijn voelt als thuis

(Tekst door Leen Haesaert – @LeenHaesaert – docent)   Tweedejaarsstudenten Office Management bezorgen de Erasmusstudenten aan de Thomas More hogeschool een onvergetelijke afsluiter van hun buitenlandse avontuur met hun event Walking into Winter Wonderland.  Meteen ook het hoogtepunt van het projectvak Community Building.

Walking into Winter Wonderland

Voor de derde keer op rij gooien tweedejaarsstudenten zich helemaal op de uitdaging van het projectvak Community Building.  In 6 weken tijd bouwen ze een band op met de buitenlandse studenten en verzamelen ze feedback over hoe het voelt om aan onze hogeschool te studeren.  Sterker nog: ze bezorgen deze studenten de tijd van hun leven met hun event Walking into Winter Wonderland. De uitnodiging was er een om u tegen te zeggen. Knap werk van Nicolas!   Kijk ook hoe Fiona glundert terwijl ze de avond aaneen praat.

 

De wereld is een dorp

Van alle windstreken komen ze, onze internationale studenten. Fantastisch toch hoe de wereld een dorp is voor deze jonge mensen en hoe vlotjes ze over culturele verschillen heen kijken. Mekaar écht ontmoeten, teams vormen, samen spelen, lol maken, vrienden worden, dààr gaat het om. Een sterk en hartverwarmend communityverhaal.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tell me MORE

Voor de eventactiviteiten echt van start kunnen gaan, willen de studenten Office Management eerst nog dieper ingaan op de resultaten van de online enquête die de buitenlandse studenten in de weken vooraf hadden ingevuld en hun beleving als buitenlandse student op Thomas More grondiger bevragen in een diepte-interview.  Ze leggen een keurig ontworpen customer journey voor en presenteren een nieuw service concept. En dan is het …. party time !!!!

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Old School Fotoshoot 

Bij feesten hoort foto’s nemen. Je wil immers het onvergetelijke vereeuwigen. De photobooth van Thomas More is de avond van het event echter niet beschikbaar. Maar daar vinden onze studenten wel wat op. Creatief als ze zijn, knippen ze papieren sneeuwkristallen, hangen ze op een groot grijs doek, leggen de snorren, rode neuzen, rendier- en kerstdiademen klaar en gaan poseren voor …. een gewone camera op statief. Schitterend toch?!

 

 

Dolle quizpret met KAHOOT

Wat is er leuker dan samen een spel spelen? In een mum van tijd worden er teams gevormd en kan de interactieve culturele quiz beginnen. Studenten houden hun mobieltje in de aanslag om hun antwoordkeuzes zo snel mogelijk door te sturen. Chen en Luisine loodsen ons feilloos naar …. de winnaars.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geen feest zonder …

Juist! Hapjes en drankjes. Chocomelk, wafels met slagroom, lollywafels, baklava, empanadillas, bananencake, kroepoek, pikante knabbeltjes, … het is er allemaal.  De studenten hebben zelfs een chocoladefontein voorzien en op het vuurtje buiten kunnen er marshmallows gewarmd worden.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Henna, macramé en dans

Onze studenten hebben nog activiteiten voorzien voor de buitenlandse studenten. Ze laten ze op een wereldkaart aanduiden waar ze vandaan komen, helpen ze touw te vlechten tot een vriendenarmbandje of brengen een hennatekening aan. Maar er is ook tijd en ruimte om gewoon samen te keuvelen, favoriete muziek te selecteren en… zich aan een dansje te wagen.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dikke proficiat studenten 2OM!

Goed gedaan allemaal! En superhard gewerkt!

Proficiat en dank aan: Benedicte, Sara, Ellen, Saloua, Sarah, Lenka, Ines, Jana, Jasmien, Manon, Gina, Fiona, Julie, Alexandra, Lincy, Margo, Dorien, Luisine, Chen, Zygintas, Valentine, Bethany, Karolis, Almira, Lore (H.), Lore (A.), Ruben, Naomi, Deborah, Nicolas, Larissa en Tutku!

 

Een gedachte over “Samen zijn voelt als thuis

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: