De 360° aanpak bij Torfs

 

Tekst door Student Nordine Demmou

Op vrijdag 1 december 18 ontving Wouter Torfs mij op de hoofdzetel van Schoenen Torfs voor een live interview over de snelle technologische vooruitgang binnen de retailsector. Ik stel er ook het concept van mijn bachelorproef voor.

What a man!

Foto 2 artikel NordineWouter nam zijn tijd, er lag geen gsm op tafel, niemand kwam ons storen en hij luisterde aandachtig naar wat ik te zeggen had en antwoordde rustig op de vragen die ik had voorbereid.

Mocht ik ooit in de retailsector carrière willen maken, dan zal mijn eerste stap zeker en vast bij Torfs zijn!

Het was me nooit opgevallen dat een CEO zo kon openstaan voor schoolprojecten en iedereen een kans liet.

“Hier werkt niemand op vrijdagnamiddag, dus benut ik die tijd” – Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs

Maatschappelijk verantwoordelijk

Wouter Torfs gaat ervan uit dat Schoenen Torfs, als Belgisch bedrijf, een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft tegenover studenten en anderen in de samenleving. Hij heeft zelf vier kinderen die iets ouder zijn dan ikzelf en hij vond het ook altijd zeer stressvol als zij niemand vonden om interviews af te leggen of hen te helpen bij een onderzoekscompetentie.

360 graden zorgzaamheid

Nordine foto 3Heel lang hebben we geconverseerd over de retailsector, de vooruitgang ervan en het programma “360° zorgzaamheid” van Schoenen Torfs.

De retailsector is voor mij vrij nieuw want behalve als consument, kwam ik er nooit mee in contact. Aan de hand van Wouters input sta ik nu een serieuze stap verder in mijn onderzoek en heb ik mijn kennis behoorlijk uitgebreid.

De klantentevredenheid bij Schoenen Torfs wordt gegenereerd via het ongelofelijk sterke personeelsbeleid. Wouter vindt dat hij zorg moet dragen voor zijn personeelsleden en dat doet hij ook. De kloof tussen CEO en winkelmedewerkers is zo klein dat hij bijna alle namen kent van de Torfs store managers.

Het sterke personeelsbeleid is te zien en te voelen aan hoe Wouter vele knopen doorhakt: het toestaan van hoofdoeken in zijn winkels (diversiteit) of sportactiviteiten organiseren voor alle leden van de groep (fit@Torfs) is zijn verdienste.

Het begint allemaal met screening

“Screening is essentieel bij Torfs. — Wouter Torfs

Het 360° zorgzaamheid “gen” kan je volgens Torfs niet kweken, je hebt het of je hebt het niet.

Tijdens sollicitaties en rekrutering wordt daar dan ook extra aandacht aan besteed. Je kan zelfs online een test invullen (linken met je Linkedin-profiel of mailadres) waarbij je kan checken of jouw persoonlijke profiel past bij het bedrijf.

Schoenen Torfs heeft binnen de retailsector al voor grote veranderingen gezorgd dankzij Wouters visie. Meer nog: ze werken aan de winkel van morgen en kijken heel erg uit naar de millennials die straks de markt zullen veroveren!

Goed nieuws voor ons als studenten dus 🙂

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: