Peru, nice to meet you

(Tekst door Inne Heymans – laatstejaarstudente Office Management)

Stage doen in het buitenland, wie zegt daar nu nee tegen? Ik ben Inne Heymans, derdejaarsstudent Intercultural Relations Management en ik doe momenteel mijn stage bij Flanders Investment and Trade in Lima Peru. 

Let the adventure begin!

Mijn avontuur startte al op 1 februari 2017. Ik was al 2 weken voor mijn stage vertrokken om de buurt een beetje te verkennen. In deze 2 weken tijd ben ik instant verliefd geworden op dit land, de zonsondergang, de mensen, het eten, echt alles heeft zijn charmes. In Peru lijkt alles wel een paradijs. Ik was bijna helemaal vergeten dat ik hier ben om mijn stage te doen en niet om op vakantie te gaan.

Het talenbad

Als je denkt dat de mensen in Peru enkel Spaans spreken, wel dan heb je het mis. De gemiddelde Peruaan spreekt ook een aardig mondje Engels. Mijn stageplaats bevindt zich in de ambassade van België. Daardoor spreek ik dagelijks Spaans, Frans, Engels en Nederlands. Een heerlijk talenbad!

Flanders Investment & Trade

20170224_084457

 

Ik maak deel uit van een klein maar dynamisch team van 4 personen bij het FIT-kantoor in Peru.  FIT staat voor “Flanders Investment & Trade” en is een onderdeel van de Vlaamse overheid. Zij helpen Vlaamse ondernemers die willen exporteren naar het buitenland. Daarnaast willen zo ook buitenlandse investeringen aantrekken.
Kelly, een andere toffe Belgische stagiaire, en ik doen onder andere een marktonderzoek rond de Gourmet- en bierindustrie in Peru. Het gebeurt ook weleens dat we ’s avonds naar een receptie mogen waar we dan weer veel nieuwe mensen ontmoeten. Door de week neemt Pieter, onze stagementor, ons soms eens mee naar een bedrijfsbezoek.

 

Officiële opening FIT in Lima

Ons gloednieuw kantoor werd op 6 april officieel geopend door niemand minder dan Minister-President Geert Bourgeois. De opening ging gepaard met een economische missie waarbij de Minister-President allerlei bedrijfsbezoeken deed. De voorgaande weken hebben we hard gewerkt om alles tot in de puntje in orde te krijgen. Het waren twee zenuwslopende en vermoeiende dagen, maar we mogen heel fier zijn op het resultaat. Zowel de Minister-President als de delegatie waren erg tevreden en bedankten ons voor onze inzet. Een unieke ervaring!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Uitstapjes

Natuurlijk is een buitenlandse stage ook meer dan enkel een stage. In de weekends probeer ik zo veel mogelijk te reizen en uitstapjes te doen over heel Peru. Voorlopig ben ik enkel nog maar oude ruïnes gaan bezoeken en enkele steden buiten Lima. Machu Picchu, Cusco, Laguna 69 en Lago Titicaca staan nog op mijn lijstje om afgevinkt te worden.

16996271_10154577084652739_5469037710602471370_n

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: