Neem gerust een pauze en kijk een deel van je favoriete film/serie😊 

Hier ben ik weer met een nieuwe blog, met deze week een vorm van pauzeren voor de film en serieliefhebbers onder jullie. Via deze blog geef ik jullie graag de nodige inspiratie om op een leuke manier pauze te nemen. Ja, ook tijdens deze (zware) periode! 😉 

Ik geef jullie alvast mijn favoriete serie en film mee voor als je even geen inspiratie hebt. Of als je wat variatie wil in de tientallen series/films die jullie op dit moment kijken/hebben gekeken. Dus let’s go! 

Grey’s anatomy  

Dit is my all-time favorite! Ideaal om tussen het studeren door je hoofd leeg te maken. Deze serie heeft namelijk niets te maken met jullie examenleerstof. Neem iets lekkers, maar gezond om te knabbelen/drinken en sit back and relax. Ik verzeker dat jullie +/- 40 minuten zullen genieten van een portie drama in een ziekenhuis. Als ik eerlijk mag zijn is dit één van de betere series die ik al gekeken heb. Benieuwd naar wat jullie allemaal te wachten staat? Overweeg dan zeker om hem te bekijken op Disney+. Maar wees gewaarschuwd want het is niet voor gevoelige kijkers. Meer zeg ik niet 😊 

Zelf kijk ik meestal een aflevering van deze serie tussen twee vakken door zodat mijn hersenen volledig gereset en klaar zijn om nieuwe leerstof op te pikken. 

Eender welke Disneyfilm  

Ik ben het soort persoon dat heel graag eens in de oude doos gaat grabbelen. Zeker op vlak van films. Ik denk dan bij mezelf eens na welke films mijn kindertijd gemaakt hebben. Elke keer kom ik weer terug op Disneyfilms van Aladdin tot Zootropolis. Dus ondanks mijn ondertussen 21-jarige leeftijd kijk ik nog heel graag naar Disneyfilms. 

Aangezien een film makkelijk +/-2u30min duurt deel ik deze in in stukjes van een 20-tal minuutjes. Telkens wanneer ik een studieblok van 50min heb afgerond beloon ik mezelf met een deeltje van de film. De tijd kan ik makkelijk bijhouden a.d.h.v. de speelbalk onderaan mijn scherm. Wanneer de tijd op is pauzeer ik de film en start ik mijn tweede studieblok. Voor mij is dit een leuke manier om mezelf te belonen.  

Tab timer 

Voor zij die moeilijk kunnen stoppen met het kijken van hun favoriete film/serie: er bestaat redding! Google heeft namelijk een applicatie die jullie kunnen downloaden via het internet, waarbij je een timer kan instellen van bv. 30min. Eens deze tijd op is wordt je tabblad gesloten door behulp van deze applicatie. Via de Google Web Store kan je twee varianten downloaden namelijk: 

Er zullen ongetwijfeld nog verschillende varianten zijn, maar dit zijn er twee die ik jullie zeker kan aanraden. Mijn ouders gebruiken zelf de Tab Time Closer sinds kort om de schermtijd van mijn jongere broer (11 jaar) te bepreken. Dit geeft hun een duidelijk overzicht van hoelang hij op zijn schermen (computer, gsm en tablet) zit. 

Keukenwekker 

Je kan het ook altijd op de old-school manier doen en een keukenwekker opzetten. Zet hem op 30min en eens hij afloopt zet je jezelf weer aan het studeren. Indien je geen keukenwekker in huis hebt kan je altijd je gsm gebruiken en hier een timer van 30min opzetten. Dit kan echter wel een verleiding zijn om op je gsm te gaan scrollen, en dat willen we juist vermijden.  

My opinion 

Zelf gaat mijn voorkeur uit naar de Tab Time Closer gezien ik van mezelf weet dat ik moeilijk terug aan het studeren geraak eens ik een pauze inlas. Deze applicatie is dus zeker een handig hulpmiddel! 

Mocht lezen dus niet jouw vorm van pauzeren zijn, bekijk dan zeker een aflevering van je favoriete serie of deel van je favoriete film. Hiermee beloon je jezelf op een positieve manier, plus je wordt er ook nog eens blij van (bij mij is dit toch zo 😉). Volgende week zijn we er weer met een ander pauzemoment.  

Tot dan! 

Anne-Sophie –   

Vorige editie gemist, geen probleem via één simpele klik ben je zo weer bijgebeend 😉

Een gedachte over “Neem gerust een pauze en kijk een deel van je favoriete film/serie😊 

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: