Op stage bij de VRT!

Als student Organisatie&Management volg je in het tweede semester van het laatste jaar een stage. Er zijn 1001 stageplaatsen, maar de VRT is er wel een unieke van! Lees hieronder alles over Linde haar ervaring bij de VRT. 

Foto van Linde voor de VRT-toren.

Ik ben Linde Tuytschaever en ik zit momenteel in mijn laatste jaar Events4business aan Thomas More. De laatste drie maanden van deze opleiding volg ik een stage in een event agency of een evenementenbureau. Maar ik wou iets anders, ik wou mij verdiepen in de tv-wereld en om die reden ben ik bij de VRT terecht gekomen.  

Meteen voelde ik mij hier thuis.

Toen ik wist dat ik iets in de tv-wereld wou doen, ben ik mijn netwerk beginnen aanspreken en toen ging het snel. Na een gesprek met Geert Feremans was het al heel snel duidelijk dat ik meer dan welkom was bij de VRT. Tijdens dit gesprek hebben we dan ook besloten om mij niet vast te zetten op één bepaald aspect van tv maken, maar mag ik alle fases doorlopen. 

Koffie & gaan!!!

Linde met een mok koffie.

Multifunctioneel, zo kun je mij nu ook wel noemen. Ik ben begonnen bij de rekwisieten en setdressers. Hier voelde ik mij al direct welkom in de VRT-familie en was ik instant mijn hart verloren. Ze namen mij mee naar verschillende projecten zoals Kingsize life, Ketnet musical de slotshow, het Gala van de gouden K’s,… hier mocht ik meehelpen met het decor op te bouwen, rekwisieten aan te geven, te knutselen, …   

Het gala van de gouden K’s, het beste feestje van het jaar!

Het volledige team achter de gouden K's.

Na vier weken mocht ik verder mijn pad binnen de VRT bewandelen. Zo werd ik een stuk van de familie bij Thuis. Ik mocht meelopen met Wouter Van Rompaey als opnameleiding bij de seizoensfinale. Hier heb ik als stagiaire mee gezorgd voor de catering, de figuranten, de locaties, … Daarnaast mocht ik ook volgen in de studio, wat een mega-ervaring was! 

Op dit moment zit ik in het midden van mijn stage. Ik heb al heel veel mogen doen en ben zeer benieuwd naar alles dat nog gaat komen. Volgende week begin ik mee aan het project van Homo Universalis. Ik ben zo dankbaar voor deze kans en ben ervan overtuigd dat dit een ervaring voor het leven is! 

Zo, hopelijk hebben jullie wat bijgeleerd over mijn stage bij VRT en zie je maar hoe breed Organisatie&Management wel niet is!

Groetjes,
Linde

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: