Het leven zoals het is: een dag als online student (2)

Hallo, ik ben Julie en zit momenteel  in mijn laatste jaar Office Management (OM) met afstudeerrichting Human Resources (HR). Vandaag neem ik jullie mee in een dag uit mijn leven met online lessen. Come along! 

New reality 

Mijn laatste jaar had ik me wel helemaal anders voorgesteld dan hoe het nu is. Geen springuren meer waar we gezellig op kot zitten met een paar vriendinnen of ’s middags pizza  kunnen eten bij Domino’s. Neen, achter mijn computer in mijn kamer les volgen is de nieuwe realiteit. Maar alles heeft zijn voordelen zeg ik altijd! 

Everything starts with a good cup of coffee

Tijdens de week probeer ik een bepaalde structuur aan te houden. Dit om toch het gevoel te hebben dat het wel zeker een lesdag is en ik niet in weekendmodus kom. Zoals Nancy De Vogelaere (onze docente Beleid en Communicatie) in haar seminarie “Hoe gefocust werken als je huis op stelten staat?” vertelt, is het belangrijk om een bepaalde routine te creëren . 

“Mijn dag begint standaard bij de koffiemachine, zonder koffie ben ik geen mens. Het is mijn moment van wakker worden en te reflecteren over wat de dag gaat brengen.”

Bonjour, comment ça va ?

Mijn eerste les van de dag is Le monde des affaires. Tijdens dit vak leert onze docente Suzanne Opsomer ons om Franstalige teksten te vertalen. Maar ook grammatica en discussies voeren komen hier aan bod. Doordat onze lessen online plaatsvinden, gebruiken we vaak break-out rooms. Hierbij worden er  online kleinere groepen gevormd om met elkaar te communiceren. Tijdens de middag heb ik enkele springuren, deze probeer ik zo vaak mogelijk buiten door te brengen. Zo breng ik geregeld een bezoek aan mijn favoriete huisdieren Belle- en Annemieke, onze 2 Quessant schaapjes.

Om 16 uur zet ik me terug achter mijn computer voor de les HR-Trends. Tijdens deze lessen krijgen we iedere week een gastspreker over de vloer. Vandaag kwam Olivier Courtois spreken over ‘stakeholder management: influencing in a complex environment’. Daarna volgde meteen het seminarie van Nancy De Vogelaere. Aan de hand van haar sjabloon ‘mijn ideale werkweek’ leerde ze ons hoe we toch gestructureerd kunnen zijn in deze bizarre tijden. Tijdens deze sessie  besefte ik ook dat niet iedereen de luxe heeft om een eigen kamer of bureau te hebben. Hierdoor is online les volgen voor velen niet gemakkelijk.

A new way of living

Mijn dag sluit ik moe maar voldaan af in de zetel voor de openhaard. Dit is voor mij het ultieme najaarsgevoel. De lessen online volgen heeft voor mij zowel zijn voor- als nadelen. Zo kan ik langer uitslapen en verlies ik geen tijd met het pendelen. Maar het contact met vrienden wordt erg ingeperkt. Daarom ben ik blij dat ik 1 keer in de week les heb op campus. Zo kan ik toch mijn vrienden en docenten eens in het echt zien in plaats van online.  Het leven van een student anno 2020 ziet er toch helemaal anders uit, maar anders betekent niet altijd slechter! Tot in mijn volgende blog.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: